Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod

De website GlasDraad haarlemmermeer is een combinatie van Haarlemmermeer kleine kernen en Haarlemmermeer Buitengebied. Wij geven de oorspronkelijke informatie zo goed mogelijk weer. Bijgaand het aanbod zoals van toepassing tijdens de vraagbundeling in de kernen en het buitengebied

Ons aanbod in de kernen

 • U betaalt aan GlasDraad Haarlemmermeer eenmalige aansluitkosten van € 200,-.
 • Als de 40% behaald is neemt u een abonnement af bij een van de serviceproviders. Dit is mogelijk vanaf september 2019 tot medio 2020.
 • U betaalt pas voor de glasvezelaansluiting als het netwerk is gebouwd en uw huis netjes is aangesloten.
 • Prijzen zijn inclusief btw.
 • Later inschrijven is mogelijk, maar u betaald voor de aanleg op basis van een persoonlijke offerte van minimaal € 1.000,-.
 • Ons aanbod in het buitengebied

  Optie A, afkoop:
  U koopt de aansluiting (oftewel het vastrecht) af voor € 1815,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

  OF

  Optie B, maandelijkse variant:
  U betaalt maandelijks een bijdrage van € 15,- * (vastrechtvergoeding).
  Dat bedrag betaalt u gedurende 15 jaar, waarna u het kunt afkopen voor € 15,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

  Let op: u betaalt pas als het netwerk is gebouwd en uw huis netjes is aangesloten. Dit geeft u ruim de tijd om de benodigde bedragen te organiseren.

  Alle prijzen zijn inclusief btw.
    *Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen

  Om uw glasvezelaansluiting te activeren sluit u uiteindelijk dus twee contracten af:

 • U betaalt GlasDraad Haarlemmermeer een bijdrage voor de fysieke glasvezelaansluiting (de zogenaamde vastrechtvergoeding).
 • U neemt een abonnement voor één of meerdere diensten (internet, televisie en/of telefonie) bij één van onze serviceproviders. U betaalt hiervoor maandelijks abonnementkosten, net zoals u dit nu doet bij uw huidige provider.

 • Tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk informeren wij u over de serviceproviders waar u een abonnement naar keuze kunt afsluiten. Indien u geen abonnement heeft afgesloten voor 31 december 2021 (was 31 oktober 2021) en Glasdraad uw woning wel heeft aangesloten of gaat aansluiten, dan brengen wij u aan het einde van het traject eenmalig € 250,- serviceprovider kosten in rekening.

  Onze serviceproviders

  Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse onafhankelijke serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. Hieronder de serviceproviders waaruit u kunt kiezen.

  Als de campagne gaat starten zullen wij veel meer informatie geven over de providers en hun pakketten.