Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Haarlemmermeer krijgt glasvezel,
hoe nu verder?

Het nieuwe jaar begint kletsnat, grijs en met een lockdown, maar dat weerhoudt ons niet om druk aan het werk te zijn. Het is zelfs al zover dat sommige inwoners al kunnen profiteren van alle voordelen van Glasvezel.

Aanleg Haarlemmermeer loopt volgens planning

Goed nieuws! De aanleg in BTK-01, ABB-01 en BGV-01 is zo goed als gereed. Ook heeft onze aannemer alles in LIS-01 en RZBG-01 in gereedheid gebracht om hier daadwerkelijk woningen aan te sluiten. Dit zal in februari plaatsvinden en wordt ook volgens planning in deze maand afgerond.

Civiele werkzaamheden gestart of op de planning

Misschien heeft u ons al opgemerkt: in LIJ-01 en VHZ-01 zijn we gestart met onze werkzaamheden. We zijn nog niet begonnen in de gebieden ZHO-01 en BSD-01, maar we gaan halverwege februari de POP-locatie in BSD-01 plaatsen. ZHO-01 loopt conform planning: we zijn momenteel bezig met de elektra voor de POP-locatie. Bovendien kunnen we in mei starten met de graafwerkzaamheden.

Aanmelden providers

We krijgen vragen over het daadwerkelijk bestellen van diensten of het gebruik maken van glasvezel. Dit verschilt per gebied en per provider. Het heeft te maken met de plaatsingen van apparatuur van de providers en de verbindingen naar Haarlemmermeer toe. Deze zijn nog niet gereed. Onderstaand vindt u een overzicht van de providers met de huidige stand van zaken.

TriNed, Weserve, Multifiber, Fiber, Stipte en RapidXS
U kunt zich al aanmelden bij deze providers. De levering van deze diensten is echter nog niet gereed en volgt later.

KPN, XS4ALL, T-Mobile, Telfort, Online, Solcon, NLE, Kliksafe, Fieber en Tele2
Is uw gebied gereed (momenteel ABB-01), dan kunt u zich aanmelden bij deze providers. Zij kunnen hun diensten binnenkort leveren. Is uw gebied nog niet gereed? Dan kunt u zich ook nog niet aanmelden. Wij berichten u wanneer u dat kunt doen.

De aangepaste planning per deelgebied vindt u op de homepage

Over 6 tot 8 weken kunt u een nieuwe update verwachten